Zin in zomer

Ons verlangen naar het buitenleven, dichtbij de natuur, groeit als het buiten warmer wordt. De tuin wordt steeds meer ‘buitenkamer’. Plastic tuinstoelen? Dat kan niet meer anno 2017! Heuse designklassiekers sieren deze zomer de tuin! Nu hopen dat die Nederlandse zomer echt doorzet!

Zin in zomer

Buitendesign

Steeds meer merken presenteren een buitencollectie die gezien mag worden. Buitenmeubelen zijn geen sluitpost meer:  we verlangen buiten naar hetzelfde comfort én stijl als binnen. Dus waarom geen designklassiekers voor buiten? Ze hebben hun schoonheid en functionaliteit al bewezen en zijn populair. Door de toepassing van nieuwe materialen worden ze voorbereid op verschillende weersomstandigheden. Bert Plantagie heeft een hele mooie collectie die ook naar buiten kan.

De tuin om alleen te zonnebaden is passé. We willen er eigenlijk dezelfde dingen kunnen doen als binnenshuis. We willen er loungen, koken en zelfs slapen. Trends voor 2017 zijn: schommelbanken en –stoelen, cottages, city camps (de alles-in-een buitenruimte) en uiteraard de buitendouche.

buitenkeuken

Buitenkeuken

Voorzichtig went Nederland ook aan de buitenkeuken. Deze trend is overgewaaid uit Amerika en is nu ook bij ons populair. Waar let je op bij de aanschaf van een buitenkeuken?

Buitenkeukens zijn er in vele vormen en maten. In principe is een simpele barbecue met opbergruimte al een buitenkeuken. Toch wordt onder een buitenkeuken meer verstaan dan dat. De meeste standaard buitenkeukens beschikken over een aanrecht en een wasbak. Luxere varianten beschikken daarnaast over bijvoorbeeld een ingebouwde koelkast, gootsteen, pizza-afdeling, wokmogelijkheid en een compleet gasfornuis.
Bedenk van te voren dus goed wat je wensen zijn. Welke gerechten wil je bereiden in je buitenkeuken? Voor hoeveel personen wil je kunnen koken? Hoe vaak wil je de buitenkeuken gebruiken? Alleen in de zomer, of ook in de lente of het najaar? Hoeveel opbergruimte heb je nodig? Wil je een mobiele (verrijdbare) buitenkeuken of een vaste?
Denk goed na over bovenstaande vragen; een buitenkeuken is een goede investering en je wil er niet naderhand achter komen dat je eigenlijk te weinig opbergruimte hebt, tóch wel een extra kookplaat kunt gebruiken of dat een ingebouwde koelkast toch wel erg handig is.
Door de verschillende uitvoeringen van buitenkeukens, liggen de prijzen ook ver uiteen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de wensen. Informeer bij dealers naar de mogelijkheden; vaak is het mogelijk een buitenkeuken naar wens samen te stellen en op maat te laten maken. Begin ook tijdig met de bouw van een buitenkeuken. Als de lente vroeg begint kun je er maanden lang plezier van hebben!
Tip: op internet zijn uiteraard ook veel foto’s te vinden van buitenkeukens en meubilair. Pin deze naar een van je online Pinterest boards. Op deze manier krijg je inspiratie om je tuin of terras zo optimaal mogelijk in te richten.

buitenkeuken

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder
15 februari 2024
Het perfecte vloerkleed in jouw huis

Kies het perfecte vloerkleed Vloerkleden – of karpetten – zijn er in talloze soorten, maten, vormen en materialen en kunnen een woonkamer nét die extra touch geven die het nodig heeft. Door te spelen met kleuren en patronen geef je jouw interieur een vrolijke twist. Een karpet is ook een echte sfeermaker. Leg een karpet […]

Lees verder