Een ronde of rechthoekige eettafel, welke vorm past bij mij?

Eetkamertafels zijn er in verschillende vormen, maten en materialen. Momenteel is de ronde en ovale eettafel behoorlijk in trek. Maar past deze vorm in jouw woonkamer, of is het verstandiger om voor een vierkante of rechthoekige tafel te gaan? Of zijn er ook nog andere mogelijkheden? We vertellen je graag wat meer over de voor- en nadelen van de verschillende vormen eetkamertafels. Liever persoonlijk advies? Kom gerust langs.

eettafel Essay, kees verhouden meubelen

Ronde of ovale eettafel

De ronde of ovale eettafel zie je steeds vaker in het hedendaagse interieur. Deze vorm tafel is prachtig als je een brede ruimte hebt, zodat er voldoende loopruimte rondom de tafel blijft. Er zijn verschillende voordelen van een ronde eettafel te benoemen:

  • Gezelliger, omdat je iedereen kunt aankijken.
  • Gelijkwaardig, omdat niemand aan het hoofd van de tafel zit.
  • Praktisch, iedereen zit even ver van de spullen in het midden.
  • Veilig, geen hoeken waaraan je je kunt stoten.

Eventuele nadelen van een ronde eetkamertafel zijn:

  • Je kunt een ronde/ovale tafel niet mooi tegen de muur aan zetten.
  • Je kunt er niet gemakkelijk een tafel tegenaan schuiven om het aantal plaatsen te vermeerderen.
  • Mocht je al een rechte eetkamerbank hebben, die past niet bij een ronde tafel. Er zijn natuurlijk wel ronde eetkamerbanken te verkrijgen zoals de Essay.

Op zoek naar een design ronde of ovale tafel? Wat te denken van design eettafel Orfis van Metaform met een keramisch tafelblad en metalen poten?

Momenteel zijn er ook eetkamertafels met het blad in de vorm van een steen of kiezel. De tafel Roman van bert plantagie is daar een mooie voorbeeld van.

Tafel Roman

Een super ellips tafel is ook mogelijk. Dit is een tafel die wat minder spits afloopt (boller dus) waardoor je meer zitplaatsen kunt creëren. De tafel Eris van bert plantagie is een tafel met deze speciale vorm.

Eetkamertafel Eris met eiken blad van kopshout met stoelen Lilac

Vierkante of rechthoekige eettafel

Een tafel met hoeken heeft ook zo zijn eigen voor- en nadelen. De voordelen van een rechthoekige of vierkante eettafel zijn:

  • Je kunt deze tafel gemakkelijk tegen een muur of in een hoek schuiven.
  • Er is gemakkelijk een tafel tegenaan te schuiven wanneer je veel bezoek hebt. We hebben ook een uitschuiftafel in de collectie zoals de tafel Cervo van bert plantagie. Heel erg praktisch!
  • Veel ruimte op het tafelblad, zeker als je de breedte van het blad in minimaal 1 meter neemt.

Uitschuiftafel Cervo met Dekton blad met stoelen Tibbe

Eventuele nadelen van een tafel met hoeken:

  • Je kunt je stoten aan de hoeken.
  • Mensen aan de uiteinden van de tafel zitten ver weg bij de spullen die in het midden staan.
  • Neemt meer ruimte in dan een ronde tafel.

Advies over de beste eettafel

Advies nodig voor de vorm (en het materiaal) van je tafel? We bieden vele mogelijkheden die we graag laten zien. We hebben eettafels in de collectie van bert plantagie, Metaform, Passe Partout, Bree’s New World en ons eigen label CASE.

Liever persoonlijk contact over de perfecte eettafel? We ruimen graag tijd voor je in. Het is mogelijk langs te komen of een afspraak te maken.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder
15 februari 2024
Het perfecte vloerkleed in jouw huis

Kies het perfecte vloerkleed Vloerkleden – of karpetten – zijn er in talloze soorten, maten, vormen en materialen en kunnen een woonkamer nét die extra touch geven die het nodig heeft. Door te spelen met kleuren en patronen geef je jouw interieur een vrolijke twist. Een karpet is ook een echte sfeermaker. Leg een karpet […]

Lees verder