Bert Plantagie Tafels

Design tafels van topkwaliteit in verschillende modellen, vormen, maten en personalisatieopties.

Bert Plantagie tafels

Bert plantagie heeft een ruime collectie van prachtige design tafels. Naast eetkamertafels, bestaat de collectie ook uit bartafels en salontafels. 
Een goede tafel vervult veel verschillende rollen, vertelt het verhaal van uw leven en vertaalt dat naar uw interieur. Om een perfecte match te kunnen garanderen, biedt bert plantagie veel verschillende modellen en vormen (rechthoek, vierkant, rond of Zweeds-, Deens- of Fins ovaal) maten en personalisatieopties aan. Denk daarbij aan een afwijkende randafwerking of lakkleur. Vrijwel altijd heeft u keuze uit verschillende soorten hout (massief eiken en massief noten) en diverse decors in Dekton of keramiek.


De aanschaf van een eetkamertafel

Het kopen van een tafel met stoelen lijkt een eenvoudige zaak. Om optimaal plezier te hebben van uw aankoop is het raadzaam enkele voorbereidingen te treffen voordat u ons een bezoek komt brengen.

Afmeting

Als eerste is het belangrijk om te weten wat de afmeting van de tafel mag zijn. Dit is afhankelijk van de grootte van het interieur en van het aantal stoelen die erbij worden geplaatst. Het aantal bepaalt de maat tussen de poten. Voor een stoel geldt minimaal 50 cm ruimte. Voor 3 stoelen naast elkaar is dat dus 150 cm + dikte van de poot + eventuele overstek. In praktijk komt het er dus op neer dat de lengte van de tafel meer moet zijn dan 180 cm. Voor stoelen met armleuning is minimaal 65 cm nodig. De tafel moet dan dan 220 cm of langer zijn.

Hoogte

De hoogte van de tafel is ook erg belangrijk want deze is afhankelijk van de hoogte van de stoel. Dit moet goed op elkaar afgestemd zijn voor comfortabel zitten. Gemiddeld is de tafel vaak 30 cm hoger dan het zitvlak van de stoel. Stoelen zonder armleuning zitten wat actiever en daardoor is de tafel vaak iets hoger vergeleken bij stoelen met armleuning die wat passiever en lager zitten. Voor een stoel zonder armleuning moet de tafelhoogte (bovenkant blad) vaak 76 of 77 cm zijn en voor een stoel met armleuning 74 of 75 cm.

De tafelbreedte wordt meestal op 100 cm gehouden bij een tafel vanaf lengte 180 cm. Dit is een prettige maat voor een diner maar ook als werktafel. Een en ander is natuurlijk wel weer afhankelijk van ruimte.

Een keramisch tafelblad of een houten tafelblad?

Een eettafel met een blad in eiken- of notenhout kennen we natuurlijk allemaal. Tafelbladen in keramiek of Dekton zijn uitermate praktisch in gebruik.

Keramische tafels hebben verschillende voordelen die ze aantrekkelijk maken voor gebruik in verschillende settings, zoals eetkamers, patio's of tuinen. Hier zijn enkele van de voordelen van keramische tafels:

  1. Duurzaamheid: Keramische tafels zijn over het algemeen duurzaam en bestand tegen krassen, vlekken en hitte. Dit maakt ze geschikt voor dagelijks gebruik en ze behouden vaak hun uiterlijk gedurende een lange periode.
  2. Weerbestendigheid: Keramiek is bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, zonlicht en vorst. Hierdoor zijn keramische tafels geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.
  3. Onderhoudsgemak: Keramiek is doorgaans eenvoudig schoon te maken. Het oppervlak is vaak niet poreus, waardoor vloeistoffen en vuil niet gemakkelijk in het materiaal kunnen doordringen. Dit maakt het schoonmaken van gemorste vloeistoffen en voedselresten eenvoudig.
  4. Hittebestendigheid: Keramiek kan hoge temperaturen weerstaan zonder beschadigd te raken. Dit maakt het geschikt voor het plaatsen van hete pannen of servies direct op het tafelblad.
  5. Milieuvriendelijkheid: Afhankelijk van het productieproces kan keramiek een duurzaam materiaal zijn, vooral als het wordt gerecycled of lokaal geproduceerd.

Bert Plantagie Eetkamertafels in onze Brandstore

Elk bert plantagie meubel is naar eigen wens samen te stellen, zo ook de eetkamertafels. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voordat u een keuze maakt, is het begrijpelijk dat u eerst de tafels in het echt wilt zien. En wellicht wilt u ook bijpassende eetkamerstoelen voor uw tafel?

Wij helpen u graag verder met een advies op maat in onze bert plantagie brandstore in Oirschot. Wij zijn de grootste brandstore van Brabant, waardoor u bij ons altijd de actuele collectie met de nieuwste modellen van dit topmerk vindt. Een van de ontwerpers van tafels is Hans Daalder.

Onze bert plantagie experts voorzien u graag van een advies op maat zodat u de juiste eetkamertafel kiest voor uw interieur!

Design tafels bij Kees Verhouden

Naast bert plantagie banken hebben wij ook een grote collectie design tafels van merken als Case, Passe Partout, Bree’s New World en Metaform.