Hoe kies je het juiste karpet?

Een karpet is niet meer weg te denken uit een stijlvol interieur. Je ziet ze dan ook terug in woonbladen, -programma’s en op het internet. Een vloerkleed brengt warmte en sfeer en fungeert als een verbindend element tussen meubels en ruimte. Hoe bepaal je nou welk vloerkleed het beste past in jouw huis?

Karpet Firenze van De -Munk-Carpets

Karpet Firenze van de Munk Carpets

Tips om het beste vloerkleed te kiezen

  • Heb je een grote woonkamer, dan mag je qua karpet ook groot denken. Wanneer je een kleed voor of onder de bank legt, zorg dan dat het karpet breder is dan de bank. Hieronder hebben we een aantal opstellingen voor de zithoek verder uitgewerkt. Wanneer je een kleed onder een eettafel legt, zorg er dan voor dat je de stoelen goed kunt blijven aanschuiven (denk in het kader van schuiven ook aan gladde dopjes onder de stoelen). Handig: zet met tape van tevoren eerst de contouren uit.

  • Veel kwaliteiten zijn ook mogelijk in ronde of organische vormen. Dat kan de eventuele strakke lijnen in een interieur verzachten.
  • Huisdieren en toch een vloerkleed? Kies dan voor een laagpolig karpet. Deze is gemakkelijker te stofzuigen dan een hoogpolig kleed.
  • Denk goed na over de stijl. Ga je voor een rustig of heel uitgesproken vloerkleed? Heb je al uitgesproken meubels en wil je daar ook een bijzonder kleed bij? Let er dan op dat het elkaar niet gaat overheersen. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een karpet met kleuren die in je meubels terug zijn te vinden. Met aanwezige meubels, kun je ook prima gaan voor een minder opvallend kleed.  Maar als je een rustig interieur hebt, mag je vloerkleed best een eyecatcher worden.
Karpet Bergamo De Munk Carpets

Karpet Bergamo van De Munk Carpets

  • Voor de veiligheid: zorg dat het vloerkleed met antislip of met ondertapijt wordt uitgevoerd, zodat het niet weg kan glijden.
  • Om nog extra warmte aan je interieur toe te voegen, kun je kiezen voor een vloerkleed van zacht materiaal. Denk hierbij aan wol. Wol geeft sfeer, warmte en een luxe uitstraling aan je interieur. Daarbij zorgt een wollen karpet ook nog voor een goede akoestiek in uw woonkamer.
  • Een karpet behoeft maar een klein beetje onderhoud.
Desso & Ex for Home

Karpet Desso & Ex for Home

Advies over vloerkleed

Op zoek naar een persoonlijk advies bij het uitkiezen van het juiste vloerkleed? Wij hebben karpetten in de collectie van de merken: De Munk Carpets, Best Wool, Aventura, Nova, Desso, Parade en Bonaparte. De meeste vloerkleden zijn op maat leverbaar. Kom gerust bij ons binnenlopen of maak een afspraak. U bent van harte welkom!

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder
15 februari 2024
Het perfecte vloerkleed in jouw huis

Kies het perfecte vloerkleed Vloerkleden – of karpetten – zijn er in talloze soorten, maten, vormen en materialen en kunnen een woonkamer nét die extra touch geven die het nodig heeft. Door te spelen met kleuren en patronen geef je jouw interieur een vrolijke twist. Een karpet is ook een echte sfeermaker. Leg een karpet […]

Lees verder