Wat is Hotel Chique?

Ben je wel eens in een goed hotel geweest wat één en al luxe uitstraalt? Nou, daar komt de naam ‘Hotel Chique’ vandaan.

Pastille Lounge XL

Pastille Lounge XL

Hotel Chique is een vrij nieuwe woonstijl. Het betekent dat de inrichting van het interieur aan alle kanten een uitnodigende luxe uitstraalt. Het is tegenwoordig een veel genoemde term in de interieur styling.

Je herkent het aan de vele natuurlijke tinten en hoogwaardige materialen. Aangevuld met ton sur ton kleuren en accenten van goud en marmer. Velvet stoffen worden hierbij ook gebruikt. De kleuren zwart, grijs, bruin, beige, cognac en mooie blauw- en groentinten zie vaak terug bij een Hotel Chique huis.

Hotel Chique in je eigen interieur

Ben je benieuwd met welke meubels en materialen je je huis Hotel Chique inricht? In de eerste plaats door veel duurzame materialen, luxe stoffen en mooie verlichting te gebruiken.

Low dining hoort hier zeker bij. De net iets lagere tafel en stoelen nodigen uit tot lekker lang dineren en praten. Logisch dat low dining een niet te stoppen trend is, waar hotels en restaurants al een tijd gretig op inspelen. Het Vlaamse meubelmerk Passe Partout heeft hele mooie low dining tafels in de collectie.

Stoffen
Velvet stoffen worden veelvuldig gebruikt voor de ‘Hotel Chique’ stijl. Let maar eens op in hotels. Het straalt luxe uit, omdat de stof een glad effect heeft. Daarnaast voelt het ook nog eens heerlijk zacht aan; daar wil je wel even op zitten! De (hoek)bank Lazaro is hier een voorbeeld van.

Bank Lazaro

Teddy (wollige) en boucle stoffen zijn al een tijdje een trend in de mode en deze trende is nu ook in ons interieur doorgezet.

Materialen en vormen
Je kunt edele houtsoorten in een zwarte, warme bruine of mooie grijze tint toepassen. Ook marmer, Dekton of keramiek passen helemaal in deze sfeer en stralen luxe uit. Kies je voor deze materialen dan kies je tevens voor duurzaamheid.

Daarnaast spelen vormen een grote rol in een hotel chique interieur. Maak gebruik van ronde en ovale meubelen gecombineerd met strakke lijnen. Zo ontstaat er een spannend geheel.

Muren
Witte muren zul je niet veel tegenkomen in een hotel chique interieur. Naast donkere muurverf (denk eens aan kobalt blauw, antraciet, olijfgroen of bordeaux) is behang met een print een echte must.

Maak je woon- of slaapkamer helemaal af met het SKIN behang van Eijffinger. Dit is een goed voorbeeld om die luxe uitstraling te creëren. Dit behang is geïnspireerd op dierenhuiden, uitgevoerd in een luxe behang.

Of een gave print…

behang van Eiffinger

Masterpiece van Eijffinger

Goede verlichting voor sfeer
Sfeervolle dimbare verlichting mag niet ontbreken in een hotel chique interieur. De juiste verlichting doet meer dan je misschien van tevoren denkt. Zo is de Tulip Pendant van Maretti een echte eyecatcher.

Tulip Pendant 10 L

Zo ook de Luxury Ring van Maretti.

 

Geïnspireerd door ons blog? Nog meer ideeën op doen? Kom dan kijken in onze woonwinkel! Alle genoemde meubels en verlichting zijn bij ons te zien en te koop.

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder
15 februari 2024
Het perfecte vloerkleed in jouw huis

Kies het perfecte vloerkleed Vloerkleden – of karpetten – zijn er in talloze soorten, maten, vormen en materialen en kunnen een woonkamer nét die extra touch geven die het nodig heeft. Door te spelen met kleuren en patronen geef je jouw interieur een vrolijke twist. Een karpet is ook een echte sfeermaker. Leg een karpet […]

Lees verder