De meest gemaakte fouten bij het zoeken van een hoekbank

Een hoekbank is in het interieur van je woonkamer een van de grotere meubels. Daarom is het van belang om bij de aanschaf ervan op meerdere zaken te letten. Het aanbod van hoekbanken is groot en dat maakt het des te meer van belang om te weten waar je op moet letten. Voorkom bovendien de meest gemaakte fouten bij het zoeken naar een hoekbank.

Bank Brisa van Evidence by Leolux

Geen afmetingen bepalen

Een van de grootste fouten bij de zoektocht naar een hoekbank is dat te doen zonder dat je inzicht hebt in de afmetingen. Het is natuurlijk fantastisch als je een prachtige hoekbank ziet, maar past deze qua formaat wel in je interieur? Daarom moet je vooraf de maximale maten meten en weten. Houd voldoende rekening met de afstand als het om de loopruimte gaat. 60 tot 80 cm loopruimte is prima net als een afstand tot de salontafel van 40 cm. In onze showroom hebben we de mogelijkheid om de samenstellingen van diverse hoekbanken in te leggen op een plattegrond. Zo kunnen we goed zien welke mogelijkheden er zijn binnen uw gewensen maten voor een hoekbank. Dit kunnen we onder andere doen met de hoekbanken van Passe Partout, Pode en Evidence.

Verkeerde stofferingskeuze

Bij het zoeken naar een hoekbank is het vooraf aan te raden om te bepalen welk type stoffering het meest geschikt is. Het komt vaak voor dat mensen daar weinig of geen rekening mee houden. Toch is het belangrijk, want het maakt nogal uit of je honden hebt, kleine kinderen of altijd met een spijkerbroek op de bank zit. Dicht leder is wat dat betreft meestal een veiligere keuze, want daarop maken vlekken minder kans. Zo is katoenen bekleding geen aanrader als je veel zonlicht in huis hebt. Dat zorgt namelijk voor een snellere vervaging van de kleur. Een bank met lichte bekleding is minder geschikt als je een spijkerbroekdrager bent. Over het algemeen hebben de leveranciers hun eigen ledersoorten en bestaat er regelmatig de mogelijkheid om naast hun eigen stoffen te kiezen voor de stoffen van o.a. De Ploeg en/of van Kvadrat.

lederfilosofie

Te opvallende kleur

Er zijn ieder jaar kleurentrends voor het interieur en opvallende kleuren vallen daar soms ook onder. Het is echter een veel gemaakte fout om je door zo’n trend te laten leiden bij de kleurkeuze voor een hoekbank. Zeker als het gaat om het kiezen van een stoffering in een felle en opvallende kleur. Het komt maar al te vaak voor dat de hoekbank in een opvallende kleur het eerste jaar helemaal geweldig is, maar dat de kleur daarna toch tegen gaat staan. Kies daarom voor een minder opvallende kleur als je meerdere jaren zekerheid wilt hebben. Houd met de kleurkeuze ook rekening met de rest van de kleuren in het interieur. We raden vaak aan om de grote items in huis in een rustige kleur te kiezen en daarnaaast een kleuraccent aan te brengen middels de accesoires. Accesoires zijn makkelijker te vervangen en hebben juist veel inpact op uw interieur.
Denk bijvoorbeeld aan de kussens en plaids van Claudi.

Geen afstemming met interieur

Er is nog een valkuil als het gaat om het zoeken naar een hoekbank en dat is geen rekening te houden met de stijl in het interieur. Een hoekbank kan nog zo mooi zijn, maar als deze qua stijl afwijkt van het interieur is het vaak gewoon een miskoop. Let op bovenstaande valkuilen om te slagen in de aankoop van de perfecte hoekbank.

 

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

09 november 2023
Een soundbar meubel

Soundbar meubels Als we aan ChatGPT vragen wat een soundbar meubel is, krijgen we het volgende resultaat: Een soundbar meubel is een speciaal ontworpen meubelstuk dat is gemaakt om een soundbar en andere audiovisuele apparatuur op te bergen. Soundbars zijn dunne luidsprekers die zijn ontworpen om het geluid van een televisie te verbeteren, vooral als […]

Lees verder
06 oktober 2023
Bert Plantagie Brandstore XL

We zijn Brandstore XL van bert plantagie! Na een verbouwing kunnen we met trots vertellen dat we Brandstore XL van bert plantagie zijn! De complete actuele collectie van bert plantagie is exclusief te zien en verkrijgbaar bij ons; de enige Brandstore XL van Brabant. We zijn zeer trots op het resultaat! Een compleet nieuwe look and […]

Lees verder
07 september 2023
Wat kan groen in de slaapkamer doen?

Wat kan groen in de slaapkamer doen? Bij inrichting van een slaapkamer denk je in eerste instantie aan een heerlijk bed, een grote praktische kledingkast en eventueel fijne fauteuils. Je denkt waarschijnlijk niet zo snel aan kamerplanten als je de slaapkamer gaat inrichten. Maar het is echt meer dan de moeite waard je hier eens […]

Lees verder