De meest gemaakte fouten bij het zoeken van een hoekbank

Een hoekbank is in het interieur van je woonkamer een van de grotere meubels. Daarom is het van belang om bij de aanschaf ervan op meerdere zaken te letten. Het aanbod van hoekbanken is groot en dat maakt het des te meer van belang om te weten waar je op moet letten. Voorkom bovendien de meest gemaakte fouten bij het zoeken naar een hoekbank.

Bank Brisa van Evidence by Leolux

Geen afmetingen bepalen

Een van de grootste fouten bij de zoektocht naar een hoekbank is dat te doen zonder dat je inzicht hebt in de afmetingen. Het is natuurlijk fantastisch als je een prachtige hoekbank ziet, maar past deze qua formaat wel in je interieur? Daarom moet je vooraf de maximale maten meten en weten. Houd voldoende rekening met de afstand als het om de loopruimte gaat. 60 tot 80 cm loopruimte is prima net als een afstand tot de salontafel van 40 cm. In onze showroom hebben we de mogelijkheid om de samenstellingen van diverse hoekbanken in te leggen op een plattegrond. Zo kunnen we goed zien welke mogelijkheden er zijn binnen uw gewensen maten voor een hoekbank. Dit kunnen we onder andere doen met de hoekbanken van Passe Partout, Pode en Evidence.

Verkeerde stofferingskeuze

Bij het zoeken naar een hoekbank is het vooraf aan te raden om te bepalen welk type stoffering het meest geschikt is. Het komt vaak voor dat mensen daar weinig of geen rekening mee houden. Toch is het belangrijk, want het maakt nogal uit of je honden hebt, kleine kinderen of altijd met een spijkerbroek op de bank zit. Dicht leder is wat dat betreft meestal een veiligere keuze, want daarop maken vlekken minder kans. Zo is katoenen bekleding geen aanrader als je veel zonlicht in huis hebt. Dat zorgt namelijk voor een snellere vervaging van de kleur. Een bank met lichte bekleding is minder geschikt als je een spijkerbroekdrager bent. Over het algemeen hebben de leveranciers hun eigen ledersoorten en bestaat er regelmatig de mogelijkheid om naast hun eigen stoffen te kiezen voor de stoffen van o.a. De Ploeg en/of van Kvadrat.

lederfilosofie

Te opvallende kleur

Er zijn ieder jaar kleurentrends voor het interieur en opvallende kleuren vallen daar soms ook onder. Het is echter een veel gemaakte fout om je door zo’n trend te laten leiden bij de kleurkeuze voor een hoekbank. Zeker als het gaat om het kiezen van een stoffering in een felle en opvallende kleur. Het komt maar al te vaak voor dat de hoekbank in een opvallende kleur het eerste jaar helemaal geweldig is, maar dat de kleur daarna toch tegen gaat staan. Kies daarom voor een minder opvallende kleur als je meerdere jaren zekerheid wilt hebben. Houd met de kleurkeuze ook rekening met de rest van de kleuren in het interieur. We raden vaak aan om de grote items in huis in een rustige kleur te kiezen en daarnaaast een kleuraccent aan te brengen middels de accesoires. Accesoires zijn makkelijker te vervangen en hebben juist veel inpact op uw interieur.
Denk bijvoorbeeld aan de kussens en plaids van Claudi.

Geen afstemming met interieur

Er is nog een valkuil als het gaat om het zoeken naar een hoekbank en dat is geen rekening te houden met de stijl in het interieur. Een hoekbank kan nog zo mooi zijn, maar als deze qua stijl afwijkt van het interieur is het vaak gewoon een miskoop. Let op bovenstaande valkuilen om te slagen in de aankoop van de perfecte hoekbank.

 

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

16 mei 2024
Tips voor een efficiënt keukenontwerp

Een praktische keuken Een keuken moet zijn als een cockpit. Veel handelingen volgen elkaar op in de keuken. Of je nu staat te koken, op te ruimen, of koffie maakt. Het ritme van die handelingen moet terug te vinden zijn in de indeling van je keuken. Of het nu gaat om draairichtingen van deurtjes, de […]

Lees verder
05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder