Elementen die zorgen voor meer warmte in het interieur

Met de herfst- en wintermaanden voor de deur wil je, dat je huis een zo warm mogelijke sfeer uitstraalt. Warmte in je interieur zorgt voor gezelligheid en meer allure. Dit kun je op verschillende manieren aanpakken.

De juiste kleur kan veel doen voor een ruimte. Verf daarom één of meerdere muren in een warme kleur. Een ruimte komt een stuk knusser, warmer en gezelliger over als je de muren voorziet van een dergelijke kleur. In plaats van een muur te schilderen, kun je natuurlijk ook kiezen voor een warm of opvallend behang. Wanneer je verschillende kleuren gebruikt, dan moeten deze kleuren goed met elkaar matchen, zodat er harmonie ontstaat. Heb je meer wit- en grijstinten in huis? Kijk dan of je deze lichtere kleuren kunt combineren met accessoires in een wat donkere of zachte kleur. Ook het gebruik van zachte, luxere stoffen op de meubelen kan ervoor zorgen dat de wat ‘killere’ muren worden afgezwakt en er op die manier sfeer in het interieur komt.

behang van Eiffinger

Ultiem materiaalgebruik

Materialen zijn erg bepalend voor de ambiance in je woning. Veel mensen kopen een meubel vanwege de uitstraling. Maar naast uitstraling is materiaal ook erg belangrijk. Het kan er in de winkel nog zo mooi uitzien, de kans is aanwezig, dat het in je woning heel anders overkomt. Vind je de industriële stijl bijvoorbeeld mooi? Dan past daar vast een metalen bijzettafel bij. Bedenk dan, dat metaal een kille materiaalsoort is. Het is dan zeker een goed idee om het te combineren met een ander meubelstuk dat is gemaakt van een warme houtsoort, zoals notenhout. Ook zijn er in de industriële woonstijl meubels waar metaal en hout samengebracht worden.

Evidence Juno

Creëer sfeer met het juiste licht

In veel gevallen dienen de lampen in een ruimte als functionele verlichting. Vaak geven deze lampen veel licht, waardoor ze niet bijdragen aan de sfeer. Daarom mag sfeerverlichting niet ontbreken. In onze showroom kunt u lampen vinden van bijvoorbeeld Maretti, Stout, Catellani en Smith en ZTaHL. Koop bijvoorbeeld een lamp met een lampenkap velours of een kap in smoked glass. Dergelijke kappen dempen het licht dat de lamp geeft, waardoor het een stuk sfeervoller wordt in huis. Het is ook een goed idee om op iedere grote lichtbron een dimmer te zetten; zo kun je de lichtsterkte aanpassen aan de situatie. En natuurlijk werken kaarsen ook sfeerverhogend.

Candle Fusion van Stout Verlichting

Besteed aandacht aan accessoires

Wanneer de basis van je interieur staat, dan breng je met accessoires de finishing touch aan. De zithoek oogt bijvoorbeeld een stuk gezelliger wanneer er je een paar kussens op de bank legt. Je kunt ook warmte in je interieur aanbrengen door het te voorzien van persoonlijke items. Er zijn tegenwoordig allemaal leuke manieren om op een creatieve manier foto’s op te hangen. Daarnaast zijn karakteristieke spulletjes die je nog hebt van vroeger ook altijd een leuke aanvulling op je interieur; dit zorgt ervoor dat de ruimte meer tot leven komt. Overweeg ook eens om kunst op te hangen of neer te zetten in de ruimte. Dit kan er voor zorgen dat je een echte eyecatcher in huis hebt! We hebben in onze showroom een doorlopende expositie van Hans van Eerd en Marcel Noordman.

1999 conversatie met lege stoel

Interessant artikel?

Meer blog artikelen

05 april 2024
Een karpet voor buiten

Een buitenkleed Kleden voor buiten zijn ontworpen om te worden gebruikt op terrassen, patio’s, tuin of balkon. Ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vuil. Een buitenkleed geeft extra cachet aan jouw buitenruimte en ziet er gezellig uit. De kenmerken en voordelen van outdoor vloerkleden Weerbestendigheid: Outdoor karpetten […]

Lees verder
08 maart 2024
Haans Lifestyle

Haans Lifestyle HAANS Lifestyle is een 3e generatie familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring binnen de interieurproducten. Waar ze van oorsprong gestart zijn met rieten mandjes uit China, leveren ze nu een uniek assortiment mooie woonaccessoires voor in en om het huis. HAANS Lifestyle richt zich op Woontextiel, Verlichting, Kleinmeubelen, Windlichten en Decoraties. Ze […]

Lees verder
15 februari 2024
Het perfecte vloerkleed in jouw huis

Kies het perfecte vloerkleed Vloerkleden – of karpetten – zijn er in talloze soorten, maten, vormen en materialen en kunnen een woonkamer nét die extra touch geven die het nodig heeft. Door te spelen met kleuren en patronen geef je jouw interieur een vrolijke twist. Een karpet is ook een echte sfeermaker. Leg een karpet […]

Lees verder